Mijn filosofie

Mijn filosofie

Afscheid nemen is moeilijk, er is geen makkelijke manier. Maar een mooi afscheid kan ook troost geven. Samenkomen, rouwen, praten. Het is een moment om stil te staan bij al die kleine momenten die het leven van de overledene bijzonder maakten.

Een uitvaart is een ritueel, maar iedereen heeft zo zijn of haar eigen, gedachten daar over. Wat past bij de één is niet persé passend voor de ander. Door de uitvaart in te richten naar de persoonlijke wensen van de overledene en de nabestaanden, zal het laatste samenzijn een gedenkwaardig afscheid worden.

Vroeger was het leiden van de uitvaartdienst de taak van een pastoor of dominee. Tegenwoordig missen veel mensen de rol van een geestelijke begeleider. Er moet hierdoor ineens meer zelf geregeld worden en je kunt als nabestaande minder uitbesteden. Daarbij komt dat veel mensen het lastig vinden om te spreken op een uitvaart.

De Uitvaartspreker biedt daarom diverse diensten aan. Van ‘alleen’ het spreken tijdens de uitvaartceremonie tot het volledig begeleiden van de hele uitvaartceremonie.

Vooraf bespreken we tot in detail hoe u het afscheid wilt inrichten, wat u wilt zeggen, welke speciale wensen u heeft. Dit werk ik uit tot een mooi verhaal zodat u op de dag zelf alle tijd heeft voor het afscheid en niet meer hoeft na te denken over praktische details. Ik vertel uw verhaal en dat van de overledene. Stijlvol en integer.

Ook voor degene die weet dat hij of zij binnenkort zal overlijden, bestaat de mogelijkheid om het laatste verhaal te laten vastleggen en te laten vertellen op de dag van de uitvaart.
Op deze site vindt u alle informatie over de diensten van De Uitvaartspreker, tarieven, vergoedingen door de verzekeraar, neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.