Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik wil graag zelf de tekst schrijven maar het alleen door De uitvaartspreker laten vertellen. Kan dat?

Dat kan. U stuurt mij de tekst dan vooraf zodat ik me kan voorbereiden. Vooraf hebben we wel een gesprek ter kennismaking en om uw wensen door te nemen. Het tarief voor deze service is gereduceerd.

Regelt u De Uitvaartspreker ook de bloemen en de kist en dergelijke?

Nee, dat regelt de uitvaartorganisator. Ik kan wel zorgen dat speciale wensen (denk bijvoorbeeld aan het persoonlijk laten beschilderen van de kist) worden uitgevoerd en begeleidt.

Ik wil het verhaal graag laten benadrukken met het vertonen van foto’s. Kan dat?

Ja, dat kan. In het vastleggen van het verhaal kunt u ook foto’s meegeven en vertellen welke betekenis deze hebben in het verhaal. Ik zal zorgen dat deze foto’s op het juiste moment op een groot scherm vertoond worden tijdens de uitvaartceremonie.

Ik heb geen uitvaartverzekering en ik wil graag gespreid betalen. Kan dat?

Een gespreide betaling van maximaal drie maandtermijnen is mogelijk.

Ik heb een bijzonder moeilijke relatie gehad met de overledene, maar ik wil toch dat er gesproken wordt tijdens de uitvaart. Hoe kunnen we dit oplossen?

Juist dan is mijn dienstverlening bijzonder geschikt. In ons persoonlijke gesprek vertelt u mij over diverse herinneringen en stel ik vragen. Ook in de ervaringen die voor u wellicht moeilijk waren, zitten vaak mooie en bijzondere verhalen. Ook de eigenaardigheden of onzekerheden van de overledene kan ik op een respectvolle manier weergeven zodat ze bijdragen aan een oprecht en waardig afscheid.